Stigningen af eSports betting i Danmark

Danskerne elsker virkelig gaming, uanset om det handler om at spille casino online eller deltage i esports-turneringer. Spil er en kilde til underholdning for det danske folk, og der er en stigende interesse for at satse på esports-begivenheder.

Vi ser nærmere på fremvæksten af esports betting i Danmark, og hvordan landet er ved at blive et hotspot for denne type væddemål, drevet af Danmarks gamingkultur og avancerede digitale infrastruktur.

Markedet for esports betting i Danmark er lille, men vokser hurtigt
Den anslåede omsætning for esports betting i Danmark ligger på omkring 19,2 millioner euro i 2024, med en vækstrate på 11,8 procent over året. Den årlige vækst mellem nu og 2029 er lidt over fem procent, hvilket betyder, at esports betting kan være værd omkring 24,6 millioner euro om blot fem år.

Den stærke esports-kultur i Danmark ligger bag disse tal, og det stigende antal entusiaster engagerer sig i det spirende marked.

Esports i Danmark – Regeringens støtte har muliggjort vækst
Danmark anses for at være en af de mest dominerende aktører på Europas esports-marked og spillede en afgørende rolle i industriens vækst i de tidlige år. Markedet begyndte for alvor at udvikle sig i begyndelsen af det 21. århundrede og har blomstrende siden da.

Danmark var et af de første lande til at have en national strategi for esports, og den tilknyttede rapport understregede regeringens støtte til udbredelsen af esports og industrivækst. Mellem 2019 og 2022 blev der afsat 10 millioner DKK til at støtte esports-projekter i landet. Esportsforeninger og andre græsrodsprojekter er desuden fritaget for moms.

I 2018 deltog landets daværende statsminister som taler ved BLAST Pro Series i København. Lars Løkke Rasmussens deltagelse øgede konkurrencens profil yderligere og boostede både seertal og betting-statistikker.

Investering i digital infrastruktur har understøttet alle former for gaming, især esports, og er en af årsagerne til den høje udbredelse. Ifølge Danmarks Statistik spiller omkring halvdelen af alle mænd og kvinder over 16 år i landet spil, hvor 25 procent af befolkningen spiller næsten dagligt.

Danmark støtter også lovlig sportsbetting, og efterhånden som esports er blevet mere fremtrædende i landet, er antallet af muligheder for at satse på konkurrencer naturligt fulgt med.

En stærk juridisk ramme understøtter væddemål
En robust juridisk ramme for betting i Danmark hjælper både operatører og deltagere. Operatører holdes ansvarlige for at sikre, at de agerer fair og gennemsigtigt, mens spillere beskyttes mod svindel og økonomisk kriminalitet. Betting-sider skal opnå de nødvendige licenser for at operere lovligt i landet.

Esports-industrien har dog mødt nogle udfordringer
Økonomiske udfordringer har ført til, at to store danske esports-udbydere, Copenhagen Flames og Tricked Esport, er gået konkurs.

En række top-turneringer og organisationer er knyttet til Danmark
Der er mange verdensanerkendte esports-turneringer, der er baseret i Danmark. For eksempel har BLAST hovedsæde i København og afholder events som BLAST Premier og BLAST Pro Series. ESL Pro League-finalerne har også flere gange været afholdt her, ligesom Copenhagen Games og PGL Major 2024 blev afholdt i København.

Danmark huser også nationale foreninger og forbund for esports, herunder DGI Esport og Esports Danmark.

En ny generation af esports-gamere er på vej frem
Fremtiden for esports-betting afhænger meget af esports’ bæredygtighed og den danske talentmasse. Der er flere danske uddannelsesinitiativer, herunder Astralis Talent-programmet og Astralis Group Academy, som er afgørende for at dyrke esports-talenter blandt den yngre generation af gamere.

Der er også mange lokalt drevne grupper, og DGI hjælper med at fremme disse lokale esports-klubber. Desuden bliver esports i nogle områder endda inkluderet i skolepensum.

Fremtiden for esports betting i Danmark…
Det er tydeligt, at esports er en godt understøttet industri i Danmark, med opbakning fra både regeringen og private organisationer. Efterhånden som esports-markedet fortsætter med at vokse, kan vi forvente, at antallet af mennesker, der satser på turneringer, vil stige, og at der vil opstå flere muligheder for at placere væddemål.

Med fremkomsten af en ny generation af spillere vil friske talenter drive interessen for sporten og tiltrække et endnu bredere publikum, der ser frem til at følge og satse på esports-turneringer både i Danmark og resten af verden.